sakna

Gry har precis somnat i sin korg och sovit i kanske 1 h. Jag saknar henne! Fick småpanik på dagen idag eftersom hon nästan aldrig somnar långa stunder på dagarna=jag hinner inte duscha, fixa mat eller något annat. Så nu är lugnet här...och då vill jag väcka henne! Suck...


1 månad

Gry fyllde 1 månad i lördags! Lilla tjejen. Nu är hon 53 cm lång och väger 3800 gram. Hon har alltså gått upp 1,3 kg och vuxit 7 cm på längden, på 1 månad, herregud. Ska det gå så här snabbt? Hon kommer ju gå i gymnasiet och pysa hemifrån innan vi hunnit blinka!

finaste dottern på jorden

Iallafall (stavningskollen gillade inte ordet "iallafall" och föreslog istället "socialfall", HAHA), de fina 53 centimetrarna innebär att vi nu kan använda babybjörnen. Marcus premiärbar Gryan igår och hon stormtrivdes. Vi låter hennes armar vara innanför selen, stoppar alltså inte i dem i hålen där de ska vara, hon är lite liten för det och sitter bara konstigt då. Istället kurar hon ihop de små armarna framför sig och då sitter hon fint. Somnar som en stock! Känner att lite frihet återkommer med selen, nu kan jag använda båda armarna även fast hon är vaken. :)
Nu sover donnan i sin korg och jag har lite rast. Har hunnit duscha och allt. Nu surfar jag lite och sedan ska jag äta lunch med Marcus som kommer hem tidigt idag. Annars bjuder veckan inte på många överraskningar, vad vi vet, utan flyter nog på i sitt sköna tempo. Känns bra, vi laddar inför Emma och Jacobs bröllop i Anderstorp nästa lördag istället. Tjoho!

Glad mommy

Choklad

Nu är helgen förbi och jag och Gry är hemma ensamma igen. Det är alltid lite sorgligt, jag älskar när Marcus och Louie är hemma tillsammans med oss och vi är här allihop. Det är mysigast, lilla familjen. 

Louie skrämde oss i lördags. Han fick en chans att käka mörk choklad och den chansen tog han såklart, det var troligtvis skitgott. Nån av oss hade nog råkat riva ner den på golvet och "golvet är fritt" i Louies värld. Han tar aldrig något på bordet eller liknande, men golvet, det är ju hans territorium. Detta hade ju inte varit någon kris om det inte varit så att mörk choklad är just EN av TVÅ saker som en hund absolut inte får äta eftersom det är dödligt för dem. Det, tillsammans med rå lök. Så när jag såg honom med det tomma pappret var det inte mycket annat att göra än slänga in honom i bilen, vilket Marcus gjorde och jag och Gry stannade här, och pipa upp till Djursjukhuset för att få en spruta med kräkmedel. Sedan fick de vara där och kräkas och hoppas att det inte gått ut i blodet. Men vi var snabbt på det, så det skulle vara okej.
Det var skitläskigt, hela grejen, och även nästkommande dag då vi tyckte att Louie vid ett tillfälle fick hjärtklappning och darrningar, vilket är ett symptom på förgiftning. Men sen visade det sig att han bara troligtvis var superkissenödig, men inte ville ut, för när Marcus än en gång då rusade ut med honom för att åka till sjukhuset så kissade han en marathonkissning utanför här, och sen försvann darrningarna. Haha! Luras på det sättet, hmpf. Men iallafall, vår lille kille lever och är glad, och det är vi också!!


klick

Nu har jag just klickat hem en tunika från Ellos. Jag vet, om Marcus läser detta, att jag inte får shoppa mer just nu. Men, just nu hade jag 50% rabatt på en vara, under 1h, de har många lustiga erbjudande Ellos. Jag handlar ofta "jätttedyra" kläder/skor hos dem när jag får 50%-rabatten, vilket är ca 2 ggr per år. Mellan där får man massa annan bra rabatt också. Den här blev det:



Det är Pepe Jeans och oftast brukar Ellos rabatt inte gälla de flesta lite dyrare märkena, men jag såg att just detta hade de inte nämnt i sitt finstilta. Jag tror att tunikorna från Pepe just kommit in, så de har missat det. Ha! Jag tycker jag lurade systemet. :)
Nu sitter jagoch väntar på att Gry ska vakna. Hur förbenat gärna jag vill att hon ska somna ibland så saknar jag alltid henne om hon sovit för länge. Nästan så jag vill gå och peta lite på henne så hon slår upp sina blå... Men nej, jag kommer nog ångra mig, hands off. 


upplyst

Ah, kolla vad Lina hittade! Kunde inte komma mer lägligt, med tanke på min fråga om vad Magnus kallas. Morbror Magnus! Tack Linis.
http://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2010/08/18/oblodsslakt-7881

ps:

Jag vet inte hur jag får bort räknaren till vänster! Vi är ju INTE inne i 42 direkt, utan Grys 4:e vecka i livet. Ska fila på det, det kanske pågår for ever.

mys

Idag så har vi det bara mysigt, Gry och jag. Hon är glad, har bara fått ett utbrott på mig när hon inte fick ett bra grepp om tutten, det var ju MITT fel. :) Hon gapar som en hungrig fågelunge och hackar som en hackspett mot bröstet när hon inte får tag, ser hur kul ut som helst.



Snart ska vi på handlingsutflykt till Willys med Lina och Magnus. Inte så smidigt att packa in barn, barnvagn och 4 pers och risken finns ju även att jag måste amma utanför hemmet. Och visst skulle Marcus kunna åka själv, men jag VILL att sånt här ska kännas mer smidig efter hand så vi kör på det. Har gjort en GI-veckomeny som ser ut så här:

Måndag: Nötfärsbiffar med feta, oliver och fransk senap
Tisdag: Fläskfilé med gorgonzola, blomkålsmos
Onsdag: Plock, som ägg, bacon, turkisk yoghurt med valnötter osv
Torsdag: Chili con carne
Fredag: Köttgryta

Louie och Gry

Vi har ju fått en ny bebis i familjen och vår "gamla" bebis, Louie,påverkas ju såklart av detta. Steffanie frågade en fråga om detta i inlägget nedan, om Louie förstår att hon är bebis och man ska vara försiktig, och det gör han till största delen. :-) Från början ville han ju leka med henne, han trodde det var en leksak vi tagit hem och blev mycket förvirrad när han inte fick leka med den OCH att den plötsligt lät högt och kunde röra sig! När första förvirringen lagt sig så verkade han acceptera henne och ville gärna slicka henne i ansiktet och skutta glatt kring/på henne, men vi fick ju vänligt men bestämt säga nej och nu fattar han att han inte kan göra helt som han vill kring henne. Han är jätteförsiktig och tänker sig för, oftast, ibland kan han sätta en tass på hennes mage och i sin upphetsning ge henne en slick på kinden. Det får vara okej för oss, han är jätteduktig och jag kan knappt föreställa mig hur konstigt det måste vara för vår lille kille som alltid varit nummer ett (i hela sitt liv hos oss) att nu få dela den här platsen med nån annan. För oss är det viktigt att inte köra bort Louie så fort det handlar om Gry, utan han får vara med och nosa, känna sig delaktig och viktig. För några år sedan skulle jah tyckt att sånt här snack var mesigt när det gällde djur, men nä, han är ju vår lille bebis och har massor känslor, han är värd att också må bra av den förändring vi nu går igenom.

Tänk vad kul Gry och Louie sen kommer ha tillsammans, lycka!


Syskonkärlek

dsc01090 (MMS)

Syskonkärlek


gäsp

Nu sitter jag i soffan, som så ofta annars, den är liksom mitt nya hem. Det är här jag ofta sitter och ammar när jag vill se på tv samtidigt, här sitter jag och håller Gry när hon inte vill ligga ensam. Här vilar jag när jag hinner och här deckar jag när Marcus kommer hem och tar över bebis-hållandet. Tur de är sköna, våra soffor! Gry snusar jämte mig i sin korg. Inte bara snusar för den delen, utan grymtar och har sig, hon ger ifrån sig rätt mycket lustiga ljud. Hon gruffar och stönar som en hel karl ibland, den lilla varelsen! För att i nästa stundpipa som en liten hjälplös kattunge. Pluttisen. Idag har hon tidigare invigt sin fina säng som hon fått av moster Lina och Magnus (vad har han för titel? Morbror går ju inte väl, vad säger man?). Tror hon gillade den, blev lite trött som syns på bilden men bestämde sig sedan för att inte vilja ligga kvar utan skrek på mommy som såklart hämtade henne. Snäll mommy.



Marcus är nu på gårdsdag med föreningen, som jag TYVÄRR slipper. Hehe. Känns lite krångligt att ha med henne där nere, jag hade fått springa och kika på henne var tredje minut ungefär.

Idag har även min söta vän Emma sin möhippa! Det vet hon nu, för jag vet att hon redan kidnappats. Tyvärr, tårar och sorg, så tvingades jag tacka nej till den. Ville så gärna! Men det går inte lämna knytet än och inte hade hon kunnat komma med, så jag fick säga nej. Ledsamt. Men, på bröllop ska vi, Gry, Marcus och jag! Den 2:a oktober smäller det, så roligt! Jag funderar på att ha samma klänning som det senaste bröllopet vi var på. Hm, får se. Hoppas din dag idag blir fantastisk, lilla Emma!

Nu: äta torsk från igår (122 kr gick den på, färsk torsk från Maxi. Smärre chock, vi trodde INTE den var så dyr. Men god var den)

hemmaliv

Nu är det torsdag förmiddag och jag har precis lyckats få Gry att somna. Det är egentligen ingen konst, hon sover ju sisådär 18h/dygn, men det kan vara en konst att få henne att somna någon annanstans än PÅ mig.

Vad händer annars? Tja, det är amning - som funkar bra, peppar peppar. Bäst på dagen tycker jag, då hon ganska mycket bestämmer själv när hon vill äta. Så det är massor gånger, mer eller mindre mängd/tid. Det gör inte ont eller så, utan går fint och Gry verkar mätt. På natten är det lite jobbigare, då går vi upp var 4:e timme. Det är eg inte så jobbigt eftersom det inte blir så många gånger, men jag trivs bättre att ge henne mat när hon själv vill, i motsats till att väcka en skön nattsömnoch tvångsmata (hon äter iofs glatt bara hon vaknat), för att sedan lägga henne igen och då är det rätt vanligt att hon inte vill somna. MEN DET VILL JAG. Där och då blir tvångsnattammandet jobbigt. Hoppas att slippa detta när vi går till BVC på fredag, beror nog på om hon gått upp i vikt bra eller ej.

Annars så har vi träffat Steffanie och Leon på fika, det var väldigt mysigt. Steffanie och jag jobbade ihop på Räddningstjänsten tom i juni när hon fick Leon, och efter mammaledigheten ska hon börja ett nytt jobb. Kul för dig Steffanie, men buhu för mig. :-/ Tyvärr glömde jag fota, hmpf, får bli nästa gång. BTW, mitt GI-ande är lite på paus. Eller, äter väl GI till 50%. Typ.
Nu ska jag göra mig en koffeinfri kaffe från Marcus tjusiga espressomaskin. Göttigt. Slänger in ett foto på min lilla familj! Later :)


Laga mat med en hand funkar det också


hon är så söt när hon sover

Nyss hemkomna från stan och Grys 2:a uteserveringshäng. Hon skötte sig fint, lite gny och skrik, men blev lugn snabbt när jag gungar på vagnen. Skönt. Inser ju att det kommer komma lägen då inget hjälper och jag kommer skämmas ihjäl, jag som hatar att störa folk. Men det tar vi då, nu gick det bra! Vi hade även ett blöjbyte på stan, vårt första, och det tog plats på Åhléns citys toalett. Ännu en sak som vi kan nu alltså, det går framåt!

Nu är vi rätt trötta här hemma. Åtminstone jag och Gry, Louie är pigg som en lärka och vill bara busa. Jag fick därför ge honom en av hans lyxleksaker som man sparar till de tillfällen man inte pallar leka och han måste ha nåt att göra. Dagens sådan är en uppblåsbar boll som vi fick till Gry av Go-Boken (barnboksförlag tror jag), men som tillföll Louie. De två rör sig liksom inom samma genre av leksaker, praktiskt.

Vår älskling:



PS: Jag vågar knappt erkänna detta för jag gillar eg inte denna pajk, men jag är så förtjust i Darins låt Microphone! Och hans låt Lovekiller. Jobbigt men sant. Fast ÄNNU bättre är "från och med du" med Oskar Linnros. Älskar! Det var dagens musik det, hepp!

Frulle

Jag och Marcus har kommit på godaste frukost-smoothien. Tanken är att vi ska äta GI för att gå ner graviditets- och sympatigraviditets-kilon nu i höst. Känns som jag gått upp ca 57 kilo senaste året utan att överdriva, eller jo jag överdriver, men det KÄNNS så. De måste bort! Här är receptet:

2 pers
3 dl naturell yoghurt
1,5 dl dinkelflingor
2 dl frysta blåbär
2 dl apelsinjuice
0,5 dl acai-juice (från hälsokosten, bästa antioxidantkällan)
2 ägg (råa, de smakar inget), ELLER 1 dl keso
0,3 dl gojibär (valfritt, vi hade hemma)
Så jäkla god är den! Man kan spara den i kylen i max två dygn om man vill.

För ett år sedan började jag äta LCHF vilket gjorde underverk med vikten, jag tror faktiskt jag var smalare än på läääänge. Dock höll det inte så länge, så jag snart fattade att det var på grund av dieten som jag aldrig fick min menstruation, vilken jag gick och väntade massor på då vi precis bestämt oss för att försöka skaffa bebis. Dieten skötte jag helt fläckfritt och åt alltså 100% LCHF, vilket ofta leder till en hormonförändring i kroppen eftersom kosten ändras så drastiskt. Inget konstigt i det, kroppen hade stabiliserat sig så småningom, men just då kunde jag INTE vänta då vi ville ha bebis NU. :) Så, jag började vräka i mig kolhydrater och vips så var kroppen igång igen och bebis snart på väg (tänk att det blev så, jag ryser av tanken att Gry faktiskt blev till och nu är här). Dock återkom även den oönskade vikten, jäklans skit. Men det fick vara värt det. Nu ska den dock bort igen, jädra mig!

Bra käkat!

Idag är min och Grys första dag ensamma! Det är stort för oss. I morse hade jag lite ångest över att Marcus snart skulle lämna oss, det var precis samma känsla som när han fick lämna BB om kvällarna och hela ansvaret för Gry lämnades till mig. Det var jobbigt! Jag kan ju inte allt, inte ensam, vill vi ska vara två och Marcus sällskap gör mig så mycket tryggare. Men, vi har klarat oss än så länge. 

Det var lite körigt när vi skulle till BVC i förmiddags. Jag skulle själv få ihop allt innan avfärd; amma, klä på oss båda, få med plånbok och skötväska, allt till vagnen och på allt detta komma i tid. Glömde givetvis skötväskan här uppe så fick svettas upp, med Gry i liggdelen, för alla trapporna igen. Men vi hann! Vi fick träffa Britt-Marie på Slottshagen BVC igen och vilket bra resultat vi fick med oss! Tussan hade gått upp 400g sedan en vecka tillbaks, hon väger nu 2933 g. Heja!! Vi är så stolta. Nu väger hon som en "normal" nyfödd ungefär, haha. Och mycket riktigt, en kvinna på Hemköp kommenterade Gry med "vilket litet knyte, kan hon vara 2-3 dagar gammal?". Nja, två veckor fick jag rätt, men la till att hon föddes lättviktare. Men det känns skönt, amningen funkar så här långt och det är härligt.

Bildkavalkad!



RSS 2.0