ullared

För nästan exakt ett år sedan var vi på Ullared och handlade massor saker inför den här donnans ankomst. Idag var vi tillbaks och körde nästan exakt samma procedur, men handligen var inriktad på en annan bebis som ska komma i augusti det här året. Tösabiten i vagnen skötte sig finfint och jag fick lite shopping gjord jag också. Gotta love Ullared!


les pics de la France!

Häng med! Här kommer en bildkavalkad. Calle och Dessan, tack för finfint resesällskap!! (ni får säga till om nåt foto ska bort, jag valde fritt)


hemma!

Nu är vi tillbaks från en underbar semester i Frankrike! Vi har haft det så bra på alla vis och det är lite motigt att vara tillbaks hemma, måste jag säga. Nu ska vi packa upp, städa iordning här hemma (stökigt efter att vi båda lyckades ställa våra larm fel på morgonen för avfärd, vi vaknade 03:10 då vi skulle åkt härifrån vid 03:00. Stress!) och komma tillbaksi våra hemmarutiner. Jag uppdaterar med fler bilder snart!


det är mycket nu

Gry har det körigt nu, alla roliga färdigheter som ska utforskas! Här tar hon sig sin första kryptur och lustigt nog hade jag även här mobilen i handen och lyckades föreviga ögonblicket! Vad gjorde man innan iphone, jag undrar då det.

Inappropriate behaviour

Nä Louie, det här är faktiskt inte okej. Här skulle jag filma en rolig lek mellan hund och barn, vad får jag då? Snusk! Hehe, Louie skämdes en hel del kan jag säga...



på skakiga ben

Lillan ställde sig upp mot soffan igår, för första gången! Hon har filat på det i flera dagar, men igår tog hon mod till sig och gjorde slag i saken. Även bordet och jag(!) får nu agera stöd för hennes ståenden. Så häftigt att se hur utveckling "bara händer", vi har ju inte direkt lärt henne. Stort!


Har man en iphone i ständig närhet lyckas man ofta fota stora händelser!

hacker

Bara Gry kan få fram mycket avancerade och invecklade inställningar på min dator, som jag inte förstår någonting av. Hon lyckas ofta ändra saker som är skitsvåra att ställa tillrätta, få fram mysko koder och hitta funktioner jag inte visste fanns. Imponerande!



Nakenfis

Ibland måste man leka naken. Ständigt instängd i blöja går ju inte! Möjligheten är stor, nästan 100% faktiskt, att man passar på att kissa i det fria. Tur att mamma torkar snabbt och att ingen förutom vi två vet var i lägenheten brottsplatserna är ;-) 



Ugglebo

Hela den här långa, sköna, varma helgen har vi spenderat i Ugglebo, i Linas och Magnus sommarstuga. Det har varit helt underbart! Gry fick åka skrinda, Louie fick leka vildhund och männen fick bygga staket. Jag och Lina göttade oss mest och gick barfota i gräset. Eller just det, jag klippte ju halva gräsmattan och det var en djungel, ingen matta, en massiv djungel. Men det var kul! Det var inte alls roligt att packa ihop oss idag och åka hem, till stan och lägenheten. Uh... Tur vi ska på semester på lördag!



hemma bäst

Nu har vi verkligen satt de nya rutinerna, jag och Gry. Marcus när han är hemma också såklart, men det är ju fortfarande jag och Gry som spenderar hela våra dagar här. Vårt hem är vår borg. Det känns verkligen att det hjälpte Gry under den här första inledande, mest förvirrande, tiden i "sovträningen" att vara hemma mycket och få in alla rutiner. Hemma kan hon, även om hon fortfarande har mycket att upptäcka (vilket hon håller på med nu, drar sig upp på knä mot möbler och försöker ställa sig upp), och jag tror det hjälper att begränsa intrycken utifrån när det händer mycket nytt på andra plan. Idag vaknade jag 06:50, det är nog rekord, innan har jag  vaknat mycket tidigare och legat och väntat på att hon ska vakna. Gott, jag börjar slappna av.

Vi möter nästa utmaning(ar) i helgen, då vi ska iväg till Ugglebo, Lina och Magnus sommarstuga. Sova borta, i annan säng och ev i vagn/bil. Men det ska nog funka! Ska bli otroligt skönt att komma ut landet, till gräs och skog, få lite annat än stadsluft.


Morgonhäng i mammas knä. Framtänderna har tittat fram så smått, därav konstant gnagande på allt!


RSS 2.0