9+6

Tjoho, dagarna går faktiskt framåt! Imorgon går jag in i vecka 11 och det känns som jag är en rätt bra bit på vägen ändå. För ca 2 veckor sen försvann en del av mina gravsymptom, eller, egentligen bara att min bröstvårtor inte gjorde lika ont. Illamående, trötthet och hård mage finns kvar. Men iaf, finns ju en risk att stressa upp sig för småsaker...så, jag bokade in ett ul hos Emma Ultraljudsklinik och var där i fredags. Allt såg bra ut! Den lilla hade växt till 2,7 cm, very well done! Såg hjärtat och även hur den rörde benen, tror iaf att det var. Underbart! Det var det första ultraljudet jag gjort direkt på magen. Fick bilder med hem, men tycker dem blev himla otydliga, man såg klart mycket bättre med vul. Men skönt var det att se, banne mig!

I övrigt känner jag mig ganska orkeslös och opigg på att hitta på saker, tyvärr. Jag tror dock det släpper snart, hopas på det. Två veckor kvar nu, sedan är vecka 12 över och vi kan pusta ut lite grann. :)

 

Tiden, tiden

Den verkligen segar sig fram, tiden alltså. Gå snabbare, please! I och för sig så är jag redan i vecka 10 idag (9+0) och det känns ju faktiskt himla bra. Min symptom har mattats av rätt mycket, bröstvårtorna är mindre ömma och magen känner jag inte så mycket i. Tröttheten, hm, tror den är lite bättre ändå. Men däremot har illamåendet tilltagit lite grann (det är fortfarande inte superjobbigt, mest lite obehagligt) och magen strejkar lite grann, vilket tydligen är väldigt vanligt. 

Nästa vecka, på torsdagen, ska jag på nytt UL! :D

8+3

Mår bra! Har lyckats tyda ett mönster de senaste veckorna (kanske 2, men ändå). Jag mår skitbra tisdag-halva fredag, sedan känner jag massor fredag kväll - måndag. Hur konstigt är inte det? Är det så att kroppenstänger av för att jag jobbar och sen släpper loss totalt för att jag är ledig? Skumraskaffärer, I'll say. Dock skönt att må bra, herregud, jag ska nog tacka gudarnas gud för att jag slipper kraftigt illamående och random spyor.

Nu vet äntligen mina kära tjejvänner! Det var så roligt att berätat för dem och otroligt rörande, jag blir nästan lite gråtmild när jag skriver om det tom. Det blev så glada och vi pratade massor om deta hela, så skönt att ha vänner som bryr sig så. Jag skickade säkert med dem en del huvdbry hem, det är ju rätt chockerande när en nära vän blir gravid, och speciellt en av oss. :)

Tjohoo!

Ja, allt såg bra ut idag!! Var smått livrädd när gynekologen (Bo) stack in den charmiga ultraljudskameran och kollade på skärmen, väntade på domen. "Den har växt en hel del sen sist" sa han och jag kände jaaaa, det låter ju bra! Fick se hjärtat och den lille mäter nu hela 1,67 cm från huvud till rumpa. Inte illa alltså! Blev framflyttad till 8+1, så nu är jag exakt där jag trodde från början. Härligt!!

 

7+4

Söndag idag. Snart tisdag och nytt vul! Jag känner inte mycket i magen alls, kände en del i fredags men annas lugnt. Har dock lärt mig lite sen senaste vul:et att inte förknippa symptom med att vara gravid "på riktigt", för i så fall skulle jag inte haft något foster med pickande hjärta i magen sist. :) Fick även höra av Linda att hon mådde toppen under sin graviditet, väldigt likt hur jag mår nu, det var så skönt att höra!

7+1

Nu är jag inne i vecka 8! Tiden går faktiskt framåt, fastän det känns som den står still ibland. Jag mår bra, har dock känt mig rätt trött, haft lite huvudvärk och det lilla illamående jag ibland har kommer då och då. Brösten gör inte jätteont, men de är ändå mycket känsligare än vanligt. Nu är nästa mål tisdagen den 19/1, alltså nu på tisdag, då jag ska göra mitt andra vul (ultraljud) hos gynekolog-Bosse. Det känns klart mer lugnt efter jag såg hjärtat slå och jag är betydligt lugnare än innan. Men visst tusan kommer jag vara sjukt nervös på tisdag igen, den lille måste ju ha växt som den ska och hjärtat fortfarande picka på som sist. Längtar! Hoppas jag får en finfin bild med mig då igen, till familjealbumet. :) 

6+6 (tiden har flyttats bak lite grann)

Oh, idag var jag på mitt första ultraljud. Nervöst, herregud, jag mådde fysiskt dåligt innan. Till råga på allt hade någon sagt fel tid till mig och jag kom 30 min försent (inte mitt fel!), mycket stressande. Men de kunde klämma in mig ändå, vilket var tvunget för jag hade inte gått hem utan att få göra undersökningen alltså...!

Anywaaaays, allt såg bra ut! Tänka sig, det är helt underbart. Dock är det väldigt tidigt och de brukar normalt göra undersökningen någon dryg vecka senare, så jag får komma tillbaks på tisdag igen. Jag är idag på 6+6 enligt ultraljudsapparaten som mäter fostrets längd. Alltså två dagar bakåt från vad jag själv trodde skulle varit 7+1 idag då. Känns bra och skönt med ännu en koll! Men, det fina lilla hjärtat pickade på så fint, helt otroligt att det kan finnas ett hjärta på en 1 cm-varelse. Så härligt! (glad glad glad)


Den lille är till höger, vit och ser ut som en liten klump. Vilket den också är. :) Livmodern ser sjukt avlång ut, det måste jag fråga om på tisdag!

Söndag, 6+5

Hello!
Söndag och dagarna går faktiskt framår, yey yey. Tisdag hägrar såklart och det är svårt att njuta av helgen, men det är okej, nu är det bara 2 dagar kvar till ultraljudet.

Igår kände jag mig ganska mycket gravid faktiskt, illamående kom lite grann i vågor och brösten ömmade supermycket (mest bröstvårtorna då). Även magen kändes ganska mycket, hela dagen.

6+3

Jag har börjat få lite sporadiska illamåendeattacker. Verkligen inte farliga, inte ens i närheten av att vilja kräkas och de är korta. Så, ingen fara på taket. Ändå är det liksom rätt skönt att det händer nåt, att jag inte känner mig HELT ogravid. Jag har även rätt ont i brösten och känner lite lätt värk i magen sometimes. Yay! Konstigt att hurra obehag. Men detta obehag är ju faktiskt mest behag, I gotta say. Min addiction till att göra gravtest hänger fortfarande kvar och jag gjorde ett i tisdags (förrgår), det var starkt och fint. Phew. Kolla in:

Strecket till vänster är kontrollstrecket som alltid är där. Strecket till höger är indikationen på mina gravhormoner. Duktiga hormoner, duktiga. Fortsätt så. Det vita området allra längst till höger är där mitt kiss varit. Höhö.

Tisdag den 12/1, oh vad du känns viktigt just nu. Håller tummarna för ett positivt besked då. Åh jag vill, jag vill, jag vill. Kramar tummarna så det blöder.


5+6

Jupp, sista dagen i vecka 6 nu. Jag känner mig okej, har förhoppningar om att allt ska vara bra trots det trista på nyårsafton. Jag mår väl sådär, tycker mig känna svagt illamående ca 2 gånger per dag, men det är mycket lindrigt. Bröstvårtorna ömmar fortfarande och jag är lite yr, vet inte om det är gravsymptom eller inte. Imorgon ska jag göra ett CB digital igen, bara för att se om det visar samma som igår. Håll tummarna. :)  

5+5

Lite bättre känns det idag. Jag vet fortfarande inte alls vad eller om något hänt, men det har iallafall slutat blöda (kommer bara lite bruna flytningar) och jag har inte ont. Får hålla tummarna och hoppas på det bästa. Tog ett nytt CB digital nu i em och det visade Gravid 3+, vilket visar att det är mer än 3 veckor sen befruktningen. Det stämmer så jag verkar ha okej med hormn i kroppen iaf, alltid nåt. Lever på hoppet!

jävla skit

Hm ja, nu är det sådär. 1 h innan jag skulle iväg på nyårsfest märker jag rött blod på toapappret = big NO. Jag blödde lite grann i kanske 30 min och efter det kom det brunt blod. Det sista kom nu i morse, med en liten brun klump, ungefär som i början/slutet av en mens. Vet inte alls vad läget är nu, kan vara okej men kan också vara missfall. Vi får se. Nu: bara vänta :(  

RSS 2.0