vinter

Fick då äntligen med kameran ut idag. Känner att vi måste dokumentera Grys första vinter, utomhus, plus att man aldrig vet när det blir så här mycket snö i Malmö igen (hoppas det dröjer läääänge).



?

Tror ni att mamma eller pappa valt dagens kläder?


Rulla igen

Här kommer en andra film i kategorin "Gry rullar runt". I den här versionen är det ingen dammsugare i bakgrunden, men istället en telefonpratande Marcus. :) Jag lyckas visst alltid filma när nåt händer här. Gry har blivit som en liten cylinder och rullar runt gång på gång om man lägger ner henne. Kan inte lämna henne alls, för då ligger hon på mage och gnäller. Hon kan rulla tillbaks, men jag är lite rädd att hon slår i huvudet hårt då, så vill helst att hon gör det när jag är med och kan ta emot. Dock är hon lite svår att resonera med på den punkten. Iallafall, film för den som vill!

höhö


Lilla...

Lilla Gry?

Lilla My?

jul!

Oj, vad härligt det är att ha julledigt. Ledig från jobbet är jag ju i och för sig annars också, men Marcus är också ledig nu så det blir holiday ut i fingerspetsarna för hela familjen. Vi har firat jul och lite bilder fick jag allt ihop, vi kör en bildkavalkad helt enkelt. Julafton och juldagen spenderade vi här i Malmö, hos oss, med Marcus mamma, syster med sambo, Lina och Magnus och Gry och Louie. Vi hade jättemysigt och det var skönt att inte åka så långt. Jag saknade såklart resten av familjen i och för sig, men vi får försöka fira ihop kommande jular. På annandagen åkte vi till Haverdal och träffade pappa och Elisabeth.

God fortsättning på er!



Jag och Louie busar i Haverdal

dan före dan före

Hej från oss. Vi har haft en bra dag idag, förutom att Gry inte velat sova alls under dagen, det är hennes nya grej. Tror hon går igenom en "jag vill bara vara nära"-fas, för hon skriker som en stucken gris när jag försöker lägga ner henne i sängen. Annars brukar hon gosa in sig i sin favvofilt och somna (rätt så) frivilligt. Hmm. Men, vi har haft det fint ändå! Marcus har semester så vi alla tre njuter för fulla muggar av att få umgås hela dagarna. Föräldrarlediga samtidigt vore inte en dum idé alltså!

Gryan gick med på att vila lite i soffan, alltid nåt.

Julgodis

Igår lagade vi julgodis at casa del Enocson/Rosenqvist. Vi hade bjudit hit Lina och Magnus som baksällskap och det var bra, förmycket bakande blev det. Ischoklad med tre olika smaker, fudge, snöbollar, juleskum-fudge och mozartkulor svängde vi ihop, och vet ni, jag smakade inte en enda (!). Är det GI så är det. :D Nä, men grejen är att på jul så ska jag givetvis äta godiset, och det med besked, så jag passade igår.

Magnus tupplurar innan bak. Hårt jobbande man!


PS:

...jag älskar att ni kommenterar! :D Jag kommer framåt att, när jag besvarar kommentarer, göra det bland kommentarerna liksom. Har aldrig vetat om nån går tillbaks och läser, men skit samma, skriver jag ett svar så är det där!

en höjdare till

En konkurrerande profilbild, helt klart


kungligheter?

Jag läser ibland en modeblogg, Englas blogg, bara för att jag tycker den är lite söt och har lite roligt shoppingtips och sånt krafs. Plus att hon fick två bebisar strax efter Gry kom, så det är ju lite kul sådär. Men, nu har jag ett problem med den. När hennes tvillingar kom så skrev hon att "nu är Enzo och Romeo här". De skulle alltså heta Enzo och Romeo, fine. Men, nu efter ett tag har hon liksom döpt dem till två namn var, så de heter istället Enzo Alexander och Romeo Maximilian. Och jag står inte uuuuuuuut med dessa namn!!! Varför ska man ha två? Det låter så POMPÖST. Jag tål dem inte! Jag måste sluta läsa bloggen, tyvärr, för hon verkar annars vara en sympatisk och gullig tjej. Men NAMNEN! Tål dem inte.

stylish

Jag hade smått panik över kombon barnvagn+ton av snö häromdagen och sökte snabbt en lösning på problemet. Det är TUNGT i snön och särskilt när man har en icke-terrängvagn som vi. Tänkte att det kanske vore en bra idé att köpa en begangnad, billig, stabil barnvagn som man inte är rädd om, just för de värsta snödagarna. Blocket är lösningen, tänkte jag! Jag hittade dessa pärlor, vilken tycker ni jag ska slå till på?



Kan den första vara sydd av en gardin? Ser ut som något som lillebror Simon, född -88, skulle kunna kuskats fram  i. I mittenskapelsen tänkte jag att Louie kunde ta framsätet. Okej, rymdskeppet på tredjebilden kanske inte är så snövänlig, men kunde inte låta bli att ta med den eftersom den är så förskrä-ä-äcklig. Hej kontorsstol, liksom. :D Ja, Blocket levererar verkligen.

Fredag

I fredags fick vi hänga hos Lina och Magnus! Det var vi glada för. Jag lyckades få Gryan att sova i deras säng, vilket jag är mycket stolt över. L&M bjöd på varmröktlax och annat gotte, och vi stod för efterrätten: GI-pannacotta. Den smakade SÅ...ingenting. Totalt misslyckad! Till råga på allt hade vi dumbommar fryst den, det var visst inte så man skulle göra, kylen är det ju... Oh well. Vi hade det väldigt mysigt iallafall, det är ju viktigast! (fast fanken va gott en riktig pannacotta hade varit)


Soffmys


Wazzzuuuuup?!

Här tror jag Lina leker med Louie på golvet och Magnus tuffar sig inför kameran!




Grys facebookbild kanske?

Detta borde väl vara en favorit va?


Gry 4 månader

Igår fyllde vår lilla pingla 4 månader! Då tar vi på oss finstassen.


Ute på biltur

dsc01236 (MMS)

Här är vi ute och turar lite, en lördag som det är. Sötnos har det bra i bilstolen.


bada lite

Bada är festligt, det tycker åtminstone föräldrarna. Gry gillar det ibland, ibland inte så mycket. Hon spärrar skräckslaget upp ögonen när man först börjar doppa henne, typ "vad i helsike är detta?!", men mjuknar så småningom och njuter oftast.

Den här bebisen ÄLSKAR att bada.

Pappa, vad är detta konstiga du lagt mig i?

Slöar lite lätt i badet.

minns ni den här lilla tussan?





Jag kan knappt fatta att hon var så liten! Lilla fågelunge. Pyjamasen på översta bilden är i stl 50 och bland det enda som passade och som hon inte såg så himla tunn ut i, så jag valde den inför ett besök just den dagen, minns jag. 

(blev påmind då jag sitter och går igenom alla foton för att göra en fotobok. Vi har iallafall inte för FÅ bilder, I'll say...)

Gry och Arvid

Jag har glömt att lägga in bilderna på Arvid och Gry, när de träffades på Espresso house Västra hamnen för ett tag sen. De har ju varit i samma rum innan, men nu blev det blir mer närkontakt. Spännande! Arvid kom ju till världen ca 7 veckor efter Gry.

Inget större intresse kanske?



Gry försöker sig på ett närmande, Arvids intresse är dock lite svalt.


Mamma Anja och lille Arvid

Man ska sova på natten

Åh skit, Gry sov som en riktigt kratta inatt. Jag höll på att börja lipa när hon vaknade gång på gång och inte ville somna om, jag var tvungen att mata henne för att hon skulle bli lugn och somna in. Jag somnar ju också så sen sover vi jämte varandra, Gry sover jättegott och jag knappt alls. Det är trångt, varmt och en viss stressfaktor att ha sin lilla bebis precis jämte kroppen. Rädd att jag blir så trött att jag liksom välter över henne, men ja, det är väl inte så sannolikt egentligen. Sen en lite hund på det, som tvunget ska ligga under MITT täcke just nu och inte Marcus, det blir ingen bra sömn.

Men nu, NU, sover flickebarnet. Hur gott som helst och i sin egen säng. Hmpf...

Sömnbild från en annan gång...nu är jag för trött för att gå och fota henne.

Hmm

Hur gör man för att bara slappna av när ens bebis sover? Gry går ju och lägger sig vid klockan 20:00 och när hon väl somnat så är det superskönt och sjunker glatt ner i soffan. I kanske 10 minuter. Sedan MÅSTE jag gå in till henne och se så allt är okej, med andra ord så att hon andas, annars kan jag inte slappna av ett dugg. Detta fortsätter i omgångar tills jag sedan kryper ner jämte henne, ca två timmar senare. Nu är ju inte detta så jobbigt egentligen, det är bara 10 steg in till sovrummet, men ja...jag bör väl inte fortsätta så här i 18 år framåt kanske...

Men för nu får det vara okej, det finns faktiskt inget bättre än att titta på min lilla älskling, så jag fortsätter nog ett tag till. Varför inte, liksom? 


kläder är bara ivägen

Idag kör vi lite naket. Tror Gryan gillar att få vara utan kläder och blöja ibland och bara få röra sig i det fria. Kissa gör hon gärna såklart, så säkerhetsåtgärden behövs.





Sen är ju kläder trots allt rätt bra att ha och idag blir det fredagsfina stassen! Present från Calle och Dessie som Gry äntligen växt i, kolla så fin tösen blev i dem!




that tv

Gry ska bara kolla på tv hela tiden. Hennes ömma moder försöker hindra henne, men Gry verkar kunna vrida sitt huvud 360 grader. Nu är det ju så att modern, aka jag, inte behöver ha på tv:n på dagarna ochpå så vis undvika problemet, men nja, jag behöver sällskapet. Även fast Gry är fantastisk på alla sätt och vis, så ger hon inte så mycket verbal input som Oprah, Ellen eller Malou gör på dagarna (okej, nåt Days of our lives blir det väl också), de håller mig sällskap. Jag gör allt för att vända bort Gry och det funkar oftast, men så fort jag lämnar rummet lyckas hon krångla sig runt så hon kan se tv:n. En gång ställde hon sig tom. upp ur babysittern, vände den mot tv:n och hoppade sen i igen. Okej, kanske inte. Men ni blev impade va?! 

Iallafall, anledningen att Gry inte FÅR kolla tv är för att hennes mamma råkade läsa nånstans att det kan leda till adhd, and we don't wanna go there. Nu sparar vi tv-tittandet till de gånger Gryan är otröstlig eller akut behöver underhållas ensam i några minuter, alltså i undantagsfall. Undrar hur länge de håller i sig?

Pappan på bilden har inget med tv-inlägget att göra. Detsamma kan inte sägas om bebisen.

Anderstorpare!

I lördags hade vi kära Emma, Jacob och Malte från Anderstorp på besök! Storebror Axel höll ställningarna på hemmaplan. Det var så himla mysigt att få hit dem, de 25 milen mellan Malmö och Anderstorp gör ju att det inte blir så ofta, så vi är glada över de gånger vi får till det. Dagen gick alldeles för fort såklart! Men vi hann med en repa på stan, mat från Vespa och godismys i soffan. Malte, 1 år och 3 månader, testade hur bebis-säkert vårt hem var och betyget blev: inte så säkert. Vi tackar för hjälpen Malte! Ska åtgärdas innan Gry får fart på sina ben. Längtar tills nästa gång vi ses! 

Emma gosar med Gryan och killarna kollar tekniken. Såklart.



Maltegosen!

Gry spejar från golvet och Malte testar hållbarheten hos stearin.

Byta barn lite grann.

Marcus lär Malte viktiga saker. Emma gosar vidare med min bebis!

Tack för fab sällskap i helgen hörrni!

kylig fika

Igår trotsade jag och Steffanie, och de två bebisarna, kylan och fikade utomhus. Ja, innan det tog vi en promenad för att få upp värmen. Det är inte svårt att bli svettig när man drar en bugaboo (aka min vagn) längs med Malmös not so snöfria trottoarer. Yeez. Vi orkade inte riktigt baxa in två snöiga vagnar på fiket sen, så vi valde uteserveringen på Melvins. Allt för latten, you know. 

Fika ute 6:e december. Inga konstigheter.
(tack för bilderna Steffi!)

Besök och stora framsteg!

Idag hade vi Calle på ett kort med trevligt besök. Han bekantade sig lite med Gry i sin famn som svarade med att skjuta ut surläppen och börja storgråta. Farlig Calle? Nja, snarare en Gry som verkar vara inne i en fas där hon kan få för sig att varenda människa är livsfarlig, förutom mommy. :) Dock gav det med sig och lite senare hade de hur mysigt som helst.



När Gry för en stund ligger i babygymmet så säger Calle "oj, nu ligger hon på mage, är det okej?", "Vaaaaaaaaa??!!" skriker jag, för hur tusan kan hon ligga på mage när jag la henne på rygg? Calle tog nog min chock som att det var livsfarligt för henne, så han störtar fram och räddar flickebarnet. Mycket uppmärksam och handlingskraftig man, det får vi säga! Men för att återkomma till saken: Gry har lärt sig att rulla runt från rygg till mage! Det är stort! Jag är rätt så chockad, det är liksom så sjukt när ens barn helt plötsligt gör stora framsteg och lär sig saker, helt själv. Lilla Gry, vi är så stolta! Kolla in filmen!


Det är ansträngande att vända på sig, så man kräks lätt lite på mattan.



RSS 2.0