rumpa

En bebisrumpa är nog det sötaste som finns. Man vill ju bara bita i den! Jag älskar bebiskläder som har nåt roligt på rumpan, även att det är lite lustigt kanske (nån skulle säkert säga att det är objektifierande eller nåt annat trist), men jag tror nog inte Gry misstycker. Gullungen, jag får inte nog av henne, ni skulle bara veta hur gosig hon är att vara med hela dagarna! Puss och kramas gör hon, på sitt eget lilla (slemmiga) vis.





Blåbär

Igår käkade Gry blåbär och lite yoghurt för första gången. Mitt mål är att hitta ett shysst mellanmål. Gry grimaserade som att hon fick en hel citron i munnen, men ville ändå ha mer så jag tror det kan bli en hit. Hon var grymt tjusig med blåbär i hela fejjan, lite dragqueen-look där ett tag.  



I bakgrunden ser ni vårnya tapet i köket! Vi har samma som fondtapet i "halvan" och vitmålade väggar i hallen. Gjordes i helgen med Marcus systers pojkvän Björns hjälp. Så fint!

Hänger

Här är vi, hänger på mattan och bara är. Det var länge sedan vi körde film, så tyckte det var dags för en nu (Emelie, det var för jag tänkte på dig, då kom jag tänka på att jag måste lägga in fler filmklipp!). Gry och Louie lattjar lite med det som finns till hands. De börjar närma sig varandra lite mer nu, eller rättare sagt, Louie flyr inte fältet så fort Gry är i närheten. Hon har närmat sig länge, men utan resultat då Louie än så länge är snabbare, snart får han se upp. Men jag tror de kommer ha mycket kul ihop, de två. Kolla bara vad man kan göra med en colaflaska.


äntligen

Äntligen, äntligen är hon frisk, min lilla tjej. Två veckor tog det innan febern, hostan och täppta näsan släppte. Många skrik och tårar har näsdropparna och torkandet bidragit till, så jäklans vad skönt att slippa det nu. Äntligen kanske jag kan ta mig iväg lite i veckan, har känt mig så isolerad!




morgonens sjukaste

Jag gick ut med Gry och Louie nu på morgonen, en liten runda här i kvarteren så att Louie får göra sina behov, den brukar bli rätt kort när jag har med Gry och jag själv inte hunnit äta frukost. När vi går på trottoaren, förbi en bil med hantverkare utanför sin parkerade bil, ser jag en av Grys mössor ligga på gatan. Jag visste inte att den var borta så jag tänker att det kanske inte är hennes och skyndar förbi, men fattar sen att det måste vara hennes eftersom den är rätt ovanlig plus att den ligger nästan utanför vårt hus. Så jag ska ta den, men vågar inte när hantverkarna står kvar där, känns som jag är sniken och ska sno nåt stackars barns mössa från gatan, så jag får liksom cirkulera i området tills de är klara vid sin bil. VILKET DE ALDRIG ÄR. Slackers. Älskar mössan så jag börjar fantisera om att de ska sno den, typiskt hantverkarkillar liksom, så jag måste spionera på håll (vad skulle de med en begagnad bebismössa och göra tror jag?). Jag stryker runt dem så mycket att jag tror de märker det och tror nog jag stalkar dem. Men, till slut går de och jag rusar fram och snor åt mig mössan. Fina mössan! Vad GLAD jag är att jag såg den, rätt osannolikt faktiskt. Morgonens bästa!

Fattar fortfarande inte hur den kunde ligga på gatan. Gry kan ju inte varit ute utan sin mössa?! Mystiskt.

Våren har kommit till Malmö!

Prisa gud, nu är våren här. Jag vet, det kan komma bakslag, men 9 grader och SOL är bara för jäkla bra. Hurra! Det blommar i parkerna, folk äter glass och man kan sitta på en bänk och bara va. Så länge Gry sover kvar i vagnen, that is. Hon gillar inte solen i ögonen alls, som en liten vampyr ålar hon sig i vagnen när det råkar skina in. Kanske man får skaffa ett sånt där hiskerligt parasoll till vagnen till sommaren, uh, det är så himla fult... Ja ja, hej I-landsproblem liksom, stackars mig som måste köpa ett parasoll till mitt barn, vojne vojne. Kanske ska fokusera på något viktigare idag? Världsfred och rädda delfinerna, till exempel.

Här är vi ute på vårpromenad!




vakna till liv

Ja, vi börjar så smått vakna till liv efter en vecka med feber, hosta, snorande och kinkande. Det är inte lätt att vara bebis och sjuk eller att vara förälder till en sådan. Vi har haft det okej ändå, värre saker finns ju, men det är inte helt lätt att ta beslut gällande en sjuk pyttemänniska som inte själv kan förklara hur det känns. Hur tusan ska man veta när det är läkardags eller om det bara gäller att vänta ut det. Svårt med sådana här småttingar, phew.

Samtidigt tycker jag det är rätt bra att Gry får stärka sitt immunförsvar med en riktig förkylning, det är nog faktiskt bra i längden. Men men, nu vill jag snart ut och träffa folk igen, känner mig något isolerad här i lägenheten!





Hej från pluttan, något piggare idag!

leka?

Idag vill dessa båda att jag ska underhålla dem. Två små barn som vill aktiveras och en trött mamma som helst vill ligga i soffan och kolla film, läsa tidning eller bara va. Men, samtidigt är det jättemysigt, det är ju de bästa sällskaparna som finns så jag ska nog lyckas underhålla dem.



Ja, just nu undehåller Gry sig själv med den fashionabla leksaken tvättlapps-påse. Hon fick tag i den och blev förtjust och den kris som inföll när jag tog den ifrån henne var inte önskvärd, så tösabiten får hållas. Under uppsikt, jag lovar. Louie har faktiskt en mycket fin och avancerad leksak som ni ser till höger om honom, en knutleksak som bundits fast så han kan rycka och ha sig sådär som han gillar alldeles själv, men tydligen är inte det kul idag, kanske för att tanken var "alldeles själv". Ja ja, det var ett försök iallafall.

Typiskt kids

Så fort man vänder ryggen till så snor hon datorn. Vad surfar du på nu Gry? KP?* 



*Kamratposten såklart! Det är tydligen en het sajt för dagens unga.

Idag också

Idag fortsätter vårat sjukmaraton. Gryans hosta är faktiskt lite värre och hon blir ledsen av den, fattar ju inte vad det är. Den stör henne när hon ska vila så hon börjar gråta. Lilla, lilla älskligen. Vad gör man med hosta hos små barn? Har fattat att man inte tar hostmedicin, men vad GÖR man då? :(



love

Men söte då. 



Nej vet ni, idag vill jag inte vara med. Jag vill bädda ner mig under täcket och bara SOVA. Jag har inte sovit en hel natt på snart 7 månader (buhu och ledsna fioler) och nu säger min kropp ifrån. Spa, någon?  

För att hotta upp detta trista inlägg tar vi en titt på Grys nya lekmatta. Hepp, så fin den är! En pusselmatta i skumgummi som kan bli ännu större än så här, men eftersom hon är en plutt och vi bor i en pluttig (nåja) lägenhet så får detta räcka for now.
Nu ska jag gå och ta febern på min snoriga lilla tuss, hoppas den släppt. Undrar det, hon är minst lika gnällig som sin mamma idag. Oh lord, kan dagen vara slut snart? Marcus, slutar du inte jobbet typ nu? Ja?


på rymmen

Gry utforskar varje vrå hon kommer åt. Fasar för den dagen jag inte hittar henne! Idag var hon hyfsat nära att gömma sig.







måndag

Det är en rätt grå måndag jag vaknade upp till. Dock, många plusgrader och det applåderar vi. Våren känns rätt nära nu.

Helgen har bjudit på lite småsaker, men mest lugn faktiskt. Gry är hostig och har till och från varit hängig, men nu verkar det bli lite bättre tycker jag. Bara hostan som finns kvar lite.

I fredags fick vi äntligen träffa lille Matteus i Helsingborg, det var kul! Timmarna flög iväg och vips hade vi hängt i 5 h hos de nyblivna föräldrarna. Jättemysigt! Jag glömde typiskt nog att fota, men jag vet att Desirée tog några fina pärlor på papporna och bebisarna, så jag ska försöka sneaka till mig demså småningom.  

Helgen bjöd också på tur till Svågertorp och fika på Ilva! Skönt att se något annat än lägenheten för ett tag. Jahapp ja, nu kör vi igång veckan då, hoppla! Smoothie och kaffe är min start, sen ska vi nog vara igång.


på vift

Nu drar vi på lunch med moster Lina! Det blir Lighthouse café i Dockan. Sen vidare till Helsingborg och lilla Matteus (det blir det namnet va?)! Grys polare och eventuella framtida make. De har inte träffats ännu, men vi är rätt säkra på att det blir dem två. Just det, vi ska ju även träffa Matteus föräldrar, Calle och Dessan, inte att förglömma. :)
Hej så länge!


Japp, Gry är alltid glad. Alltid. Jag får inte alls fjanta mig för att hon ska le tjusigt på bild, nej nej, hon ler ALLTID.

Morning!

Här över vi på att sitta! Jag kan i och för sig redan, mest Gry som övar. Det går framåt! Hon tippar lite hur som helst, men sitter riktigt långa stunder. Just nu leker hon med min puderdosa och pendlar mellan lycka och frustration, då den hela tiden tenderar att glida henne ur händerna och ramla utom räckhåll. Sicka problem!

Trevlig fredag!



bästa

Nån mer än jag som dör när jag ser reklamen för Postalgold? HAHAHAhahahaha. Jag kan inte tro den är sann?






Haha, tydligen nån mer som irriterar sig.

Redan onsdag?!

Ja jäklar, tiden går fort. Ändå tycker jag inte vi gör nånting, jag och Gryan. Just nu sover hon, jag lyckades söva henne i sängen utan amning innan, vilket är rätt ovanligt för oss. Det går, men det är lite mer jobb och tannagnissel från Grys sida. Men, en dag kommer jag faktiskt inte amma längre, så detta måste vi lära oss. Nu är det iofs inte förren 3-4 år, eftersom jag ska amma så länge...
...INTE. Hehe. Jag ska börja fasa ut lite nu efter 6månader, men kommer säkert hålla på några månader till på kväll/morgon eller så. Lite värre är det ju för Marcus att amma Gry vid nattning, så vi försöker jobba på alternativ just nu.
I helgen firade vi min lilla farmor, dte var ett hejdundrande 90 års-kalas! Vi var ca 60 personr; släkt och vänner till farmor. Jättekul att träffa alla igen i Anderstorp, det kommer ju alltid framkalla hemmakänslor. 





Ing-Britts firande

När Marcus mamma fyllde 60 år gav vi henne en helg här nere hos oss, men hemlig aktivitet. I lördags så kom hon ner och vi spenderade dagen här i Malmö, först med lyxig brunch på Rica, sen flanerade vi på stan, sedan tog vi oss hem hit och lagade middag och sedan - Melodifestivalen på Malmö Arena!

Det var superkul, Ing-Britt misstänkte verkligen ingenting och knappt ens när vi var utanför arenan, tills hon såg affischerna. Hon blev jätteglad och det blev en kanonkväll! Gry hade barnvakt för första gången, det var alltså även första gångne jag och Marcus var ute tillsammans utan Gry, Lina och Magnus styrde skeppet här hemma. Som tur är, (fast ändå till en viss besvikelse tror jag, vi ville ju testa hur det skulle gå), så sov Gry från att vi lämnade lägenheten tills vi kom hem. Jag satt med mobilen fastklistrad i handen under hela festivalen, redo att sticka hem till mitt gallskrikande barn. Men icke! Det var jätteskönt att vara iväg lite och skönt att ha lämnat Gry en första gång.

Va? Fotar ni?

Soffhäng innan middag

Mello!

mammafika

Vi fikar ju en del del, vi föräldrarlediga mammor. Det gör säkert föräldrarlediga pappor också för den delen, men vad vet jag. :) I fredags var vi iallafall här och fikade, fyra mammor och lika många barn. Barnen är inte speciellt intresserade av varandra än, de leker mest solo med diverse leksaker på mattan, men mammorna är desto mer sällskapsintresserade. Och kaffeintresserade (jag tjatar ofta om kaffe känns det som)! Igen, gud vad kaffe är bra, och gott, och varmt, och gott, och upppiggande, och tryggt, och gott. Mmmmm. Mer fika åt folket. 


Gry och Arvid spexar


Ulrika och Olle

Anja och Arvid

Jenny och Signe

The gang leker sina ensamlekar

RSS 2.0