Ny vecka!

Vecka 32 idag! Otroligt att skriva något med "3" innan, kan forfarande knappt fatta att vi kommit så långt fram. Känns som igår jag var i vecka 14, verkligen. Då tyckte jag DET var långt fram och var skitglad för det, och det ÄR det ju, man blir liksom glad för alla veckor. Tussan sparkar på rätt bra nu, kan komma en hel del hårda kickar och liksom "drag" på insidan av magen. Som att hon stryker sin hand eller sin fot utmed magen liksom. Very cool! Kände ju rörelser rätt sent, även om det var inom helt normala ramar, så jag är väldigt glad för allt jag känner. Så här ser hon tydligen ut nu: 


I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm.

Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.

Snygg va? I know!

Igår fick jag och Marcus present av Lina och Magnus!! Vi fick en sådan här skönthet, med tillhörande madrass:

HENSVIKSpjälsängvitLängd: 123 cm Bredd: 66 cm Höjd: 85 cm Bäddbredd: 60 cm Bäddlängd: 120 cm

En spjälsäng! Gulle alltså. Tack söta ni för den, vilken jättefin present!! Nu jäklas ska det byggas i helgen.


bild

Jag har ju inte direkt slösat med bilder i den här bloggen. Delvis för att jag tagit ganska lite bilder under graviditeten tyvärr men även delvis för att jag känt mig såå ful och ofräsch större delen av tiden. Därav lite foton, som sagt :) Jag har fått himla dålig hy i ansiktet, på halsen och på bröstet och det är verkligen psykiskt jobbigt. Ja ja, inte psykiskt jobbigt som en rejälv depression eller schizofreni, men ni fattar. För MIG. Lite som att man vill gå i en heltäckande burka all day long. Men, nu är det ändå dags för en bild på maggen tycker jag. Lyckades knäppa här en lite snabbt på jobbet (never mind det stökiga hörnet, det brukar vara gömt bakom en dörr).


Lite mer handlat

Jag pep iväg till Polarn och pyret nu under lunchen, för att säkra inköpet av skötväska. Läste nånstans att den höll på att ta slut så jag fick lite panik, ni vet hur jag är med sådana saker, så passade på idag. Den fanns kvar! Har efterforskat mycket kring skötväskor och denna ska vara riktigt bra, till ett okej pris, ser inte bara flickig ut (både jag och Marcus måste ju vara okej med den) och känns smart. Här är den:

 

Skötväskor är för övrigt en av de måste-ha-saker som jag chockats mest över, prismässigt. Vår skönthet kostade 695 kr och det tycker jag är skitdyrt (men överkomligt, om man blundar ett tag). MEN, det är relativt lite jämfört många av skötväskorna på bebismarknaden. Från ca 800-2500 kr kostar dem. För en väska! Hutlösa priser. Det är nog som de säger, bland de allra mest lättlurade personerna när det gäller shopping är småbarnsföräldrar!


Dagarna

Nu ser det ut så här!

Du är på dag 210 av 280. (75%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 6 fulla dagar (v29+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 70 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jag var ju inne på KK i måndags, förra veckan, för att pyret hade varit extremt stillsam hela dagen. Jag gjorde vad jag kunde för att buffa igång henne, men nej, hon vägrade. Puttades, drack isvatten och la en påse frysta ärtor på magen (allt på inrådan från barnmorska, så det var ingen misshandel). Men icke! Så snälla Lina följde med mig. Det såg bra ut och väl där, när jag hade lugnat ner mig lite, så började hon kullerbytta runt så fint så. Att skrämmas så där...

4 veckor kvar att jobba från och med idag! 4 dagar kvar till midsommar, sedan 5 dagar kvar till Gotlandssemester. Borta i 1 vecka och efter det 2 veckors jobb innan avslut. Det är ingenting! :D

78 dagar to go!

Nu går det framåååååååt. :) Kollar ibland min räknare som jag har på familjeliv och idag stod det 78 dagar kvar, som sagt. Jag tycker det är lite! Åtminstone om man tänker på att en hel graviditet är 280 dagar.

Jag mår nu jättebra, njuter verkligen av att få vara gravid och är glad och förväntansfull över sommaren och särskilt slutet av augusti, såklart. Det enda besvär som kan vara lite jobbigt är att jag får ont i magen (ligamenten?) när jag går för fort eller bär för tungt, samt halsbränna som gör sig påmind titt som tätt. Jag är ju tyvärr utan Marcus fortfarande då han och Louie är kvar i Norge, jag hoppas tiden går fort tills de är hemma igen. Det är så tomt utan mina två musketörer vid min sida. Tur jag har fina vänner och familj kring mig, annars vet jag inte vad jag gjort!


alltså...

Okej att jag vill skaka igång bebisen lite ibland, trycka lite på magen och väcka den, känna lite mer rörelse för mitt eget lugn skull. Men njäää, så här skulle jag INTE göra!!

Tips:

Om du oroar dig för att du inte har känt fosterrörelser på länge kan du dricka tre stora glas med kallt vatten i en följd och sen sätta en väckarklocka på ringning mot magen.


Bm-besök

Idag var jag hos barnmorskan Jenny igen. Ensam, eftersom kära Marcus är i Norge. :/ Men, det är alltid kul hos barnmorskan och jag älskar att bara få prata om MIG och om lille pyret. All fokus på oss, prata och fråga så mycket jag vill!! Inte behöva tänka på att "oj, nu är det nog för mycket bebisprat, måste sluta".
Allt såg bra ut!
Hade Sf-mått (alltså magen) på 28 cm, växt 4 cm sedan vecka 25 (är i vecka 29 imån). Tussans hjärta slog med ca 140 slag i minuten och det var så bra så. Hb (järn) 127, vilket är totally fint, lite konstigt då jag glömmer mina järntabletter titt som tätt. Kanske all leverpastej gör verkan? Gjorde även glukosbelastning vilket kollar om man har risk för graviditetsdiabetes, men prima resultat även där. Heja mig och bebisen, way to go!  Glukosbelastningen gick för övrigt till som så att jag fick dricka en extremt söt vätska vid 08 i imorse, jäkligt äckligt, och sedan kring 10 ta prover hos bm. Spännande värre.
Idag har fröken i magen varit rätt livlig, vilket är BRA. Gillar inte när hon är för stilla.
Just idag tänker jag lite extra på Steffanie från mitt jobb, som aaaaaaalldeles snart ska få sin bebis. Tjohoo, vad spännande! Så nära, jag är avis. Det kommer gå prima. Lycka till tjejen!

Tredje trimestern!

Ja jäklar, är jag verkligen där? Känns så nyss jag var i vecka 12, typ. Tredje och därmed sista trimestern inleds idag och jag hoppas den går fort, längtar ju efter bebisen. Samtidigt som det är härligt att vara gravid!
För övrigt är det rätt ensamt här hemma. Mina kära är ju i Norge och det känns verkligen. Visst är det skönt en del stunder att bara vara ensam, men inte så är länge...snart 4 veckor kvar.

RSS 2.0