viktigt, viktigt

Jag funderar på att låsa min blogg. Så, om DU vill fortsätta läsa, vilket jag såklart vill att du ska, så skicka ett mail till [email protected] så skickar jag lösen!
:)

Gry 2 månader

Den 18 oktober fyllde Gry 2 månader. Grattis lilla dotter! Ser ni någon skillnad på 1 månad?

1 månad gammal:


2 månader gammal:

Glömde visst...

...att blogga på ett tag. Sorry! Eftersom jag lovat att blogga varje dag. INTE :)
Men, jag har haft födelsedagskalas sen sist, tänka sig! Fick endast några få foton knäppta.

Emelie gosar med Gry
Marcus mamma Ing-Britt och syster Johanna
Bror Joakim, Marcus, syster Lina, Louie och Mia


Vi var 14 st, plus Gry och Louie, och gästerna kom kl 15. Jag hade, med stor hjälp av mina systrar och Marcus, ordnat ALLT i tid innan de kom, superhärligt! Tills jag kom på att jag glömt mata Gry så det var bara att slinka undan i sisådär 20 minuter och gästerna fick roa sig själv. Rätt kul faktiskt, att några gånger under kvällen sitta i rummet brevid och lyssna på alla, med mer och mer vin i kroppen ju senare det blev. :) Jag fick finfina presenter av alla. I torsdags köpte jag presenten som jag hade önskat mig pengar till, en Canon G12, så nu ska jag fota massor snygga pics framåt!

Tack för firandet i lördags alla!!!

surprise

Igår blev jag firad på kvällen, överraskningsfirad!! Ska ju ha firande på lördag, men jag var ändå lite smådeppig igår eftermiddag och ville inte att min födelsedagskväll bara skulle passera helt utan firande, så jag gnällde lite för Marcus. Han sa att jag får lugna mig och vänta tills på lördag, men vi kanske kunde hämta hämtmat eller nåt. :) MEN, vid halvsju-tiden så knackade det på dörren och där står Mia, Lina och Magnus med blommor, mat, tårta och allt! Va glad jag blev! De, tillsammans med Marcus, hade smitt planer och överraskade mig verkligen. Tack snällaste ni!


som en handske?

Oh, jag älskar mina fynd från Tradera och second hand. Men tja, allt verkar vara för stort för vår minibebis. Eller vad säger ni, passar denna?


födelsedag

Idag fyller jag 30 år! Marcus sjöng fint för mig imorse med tända ljus, precis som det ska vara, och med frukostsmoothien på sängen. Jag smuttade bara lite, klockan var ju MITT I NATTEN (kl 06) och jag och Gry skulle ju sova ett antal timmar till (minst 2). Nu har vi mys här hemma efter en tur på stan. Kanske det blir lite mer firande ikväll?


prom i solen

Idag fick Steffanie ut oss på promenad. Vi turade ner mot västra hamnen med småkinkiga barn, men alla fyra blev nöjda när vi till slut landade på Espresso house för lite kaffe. Leon i knät och Gry i sin vagn, dock med kravet att mamma ständigt skakade vagnen. Gött tycker Gryan.

För övrigt är jag mycket positivt inställd till Espresso house från och med idag, tack vare den fina skylten som informerade att barnvagnar är varmt välkomna på alla deras kaffebarer. Uppskattas verkligen, så vi slipper känna oss som outcast. Heja!


svart&vitt

Här är gänget, alla färgsynkade och fina.


på besök!

Igår gick jag och Gry äntligen träffa Linda och Juni! Det var riktigt länge sedan, så länge sedan att Gry var smått omedveten då hon låg och gottade sig i min mage och jag och Linda snackade förlossning ingående och detaljerat (det var bra förberedelse för mig faktiskt!). Men igår så! Vi hängde i soffan och babblade på. Juni spexadeoch var så go. Gry log riktigt mycket mot Linda och Juni, det var så sött, hon har ju börjat le lite grann på sistone faktiskt. Inte supermycket och inte jämt, hon är inte så lättflörtad men ibland fyrar hon av några leenden, så som igår mot töserna. Gry fick också fina presenter! En härlig mössa till vintern och små sockar som INTE kasar ner, eller hur Linda? :) Som tack passade Gryan på att bajsa rejält i Lindas famn, så vi fick testa Junis skötbord.


rätt bild

det var ju DEN HÄR bilden som skulle varit med i inlägget nedan, här ser ju Gry extra nöjd ut. Vi slänger in den i efterhand helt enkelt!

lite suk?

Gryan är nog lite suk, hon är lite snuvig. Det började igår natt, näsan började snörvla och Gry blev väldigt frustrerad över att inte kunna andas som vanligt genom näsan. Tussungen... Hon andades bättre då hon fick äta, jag antar att det beror på samma anledning som att napp är bra för nästäppa (som snälla Steffanie berättade), snoret sväljs och näsan blir lättare att andas igenom (eller vad tror du Steffanie?).  Låter kanske inte så fräscht, haha, men such is babylife. Ingen feber eller annat iaf, och näsan känns redan bättre, så hoppas det stannar här.

Suk bebis

fynd

Jag ÄLSKAR second hand, när det är bra saker. Här några kvarter bort har vi en superbra affär med underbara barnkläder till riktigt bra priser. Dels gamla 70-talskläder, dels nyare barnkläder från lite dyrare märken. Jag tycker det känns lite motigt att köpa en ny bebisbody på tex Polarn och pyret för 225 kr, men för 99 kr second hand, i jättefint skick, känns det helt okej. Kolla in mina fynd! Ja Marcus, ibland spårar jag ur lite, kan behöva hålla mig borta därifrån ett tag nu.
Gry håller med sin mamma.

gymträning

Gry har gjort framsteg i sin utveckling. Hon uppskattar numer sitt babygym som vi fått i present. Men det är klart, vem kan motstå ett inferno av Hello Kitty? Får plocka ur henne efter ett tag så hon inte överdoserar. :)

Lite bilder

Här kommer några bilder från dagarna som gått (låter som Fritidsresor-reklamen med Mads Mikkelsen).
Emelie och Joakim på besök till Gry! Hon älskade dem från första stund.


Mamma som fotar sitt barn något besatt.
"zzzzzz"
"Vad är det frågan om?"


"Skitmamma, du väckte mig"

Bilder...

Det funkar fortfarande inte att lägga upp bilder här på bloggen. Det är så himla irriterande! Jag är inte bäst på att fota alla tillfällen, tyvärr, men jag försöker och vet att bilder är roligare i en blogg än utan. Men ni som läser, snart kommer en liten uppdatering med bilder, jag lovar (om blogg.se fixar problemet, that is).

Idag är det måndag och jag tycker det är skönt att få en liten dag med min sötnos igen. Kan sakna våra dagsrutiner när det hänt för mycket annat, även fast jag ÄLSKAR att ha aktiviteter att hitta på på kvällar och helger. Den här helgen bjöd på fredagsmys med idol, fika och shopping med syster i lördags (köpte alldeles för mycket kläder till Gry på Tant Grön, igen, men kan inte låt bli. Tröstar mig med att det är second hand=billigt och miljövänligt). Syster hjälpte oss att köpa doppresent till lilla Junimärta (ja, hon heter så, den kombo av de två namn de valde emellan). Efter detta så kom Micke, Elin och Wianpå besök till oss. Wian är 1,5 år och hur söt som helst,  men Louie höll inte riktigt med om detta. Han skällde en hel del när Wian sprang runt och viftade med armarna, han kunde inte riktigt greppa vad detta var för varelse. Vi får se, men förr eller senare kommer nog vår lilla vilde vänja sig vid barn också, vi har goda förhoppningar. :) De tre Växjöborna blev sedan avlösta av nästa fabolösa besök, Calle och Dessie från Helsingborg. Jättemysigt att få prata igen lite med dem och klappa bebismage. Sen var vi trötta, lilla familjen, så det blev lugna lördagskvällen med thaimat och tv, vilket var jätteskönt. Laddade för uppstigning kl 05 nästa morgon...

Kl 06 gick volvon mot Kalmar och dagens dop. Jag, Marcus, Gry, Johanna (Marcus syster) och Björn (Marcus systers sambo) packade in oss och körde iväg i mörkret. Det var en lång resa, speciellt tillbakaresan sedan (phu...), men jätttemysigt att få träffa Marcus gulliga släkt, va med på dopet (fast kyrkan är nog ingen favorit, vet i tusan hur vi ska göra med vårt tänkta dop...), äta smörgåstårta, kakor och marängtårta och bara va på utflykt. Härlig höstdag! Bilder? Ja precis, jag önskar detsamma. ;)

Kram på er!

strul

bloggen strular, kan inte lägga in bilder. Åh! Återkommer snarast, när det funkar igen. 

RSS 2.0