Nu kan du komma

Japp, nu kan lilla bebisen komma till oss. Vi har fixat ungefär alla nödiga och onödiga prylar känns det som, och allt ligger bara och väntar på pyret.

Det mesta ligger på matsalsbordet och väntar på att bli sorterat in i någon bra hylla. Men vet inte rikigt var, samtidigt som jag gillar att ha allt framför mig. Vagnen står där så fin och en hel uppsättning bebisfiltar ligger i den som ni ser (Lina, jag är inte ALLS besatt av filtar). Babyskyddet/bilbarnstolen är på plats och i det ligger en supermjuk åkpåse till vagnen (det är alltså ingen röd barbapapa, som man kanske kan tro). På bordet ligger allt från amningskupor, nässug, och babypuder till bäddset, badtermometer och tvättlappar. Jag kände inte till hälften av alla saker innan och ja, det ser ju rätt mycket ut, men vi har nog ändå inte förköpt oss, tycker jag inte (?). JAG GLÖMDE EN SAK: den fina badbaljan till höger. Går inte missa, haha! Det är min fina Marcus som länge haft den här baljan som favvo och till slut hamnade den hemma hos oss. Love it, muffinsformen liksom! Tänk att få bada i den. Bebben, nu kan du komma (vi lovar skaffa blöjor tills dess, det har vi faktiskt missat)!



really?

Kikade på min gravidräknare och såg att det stod "30 dagar kvar". 30 dagar, what?! Tiden går så himla fort just nu. Jag tycker det var igår som det stod "180 dagar kvar". Kan det verkligen bara vara 30 dagar kvar? Nej, kan inte ta in det.

Du är på dag 250 av 280. (89,3%).

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 30 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hola!

Hej från semestern! Min tid går mest åt till att sitta still tycker jag, vilket ju är lite segt men ändå skönt. Kroppen är tuuuung nu, osmidigare har jag aldrig varit. Samtidigt blir jag kissnödig så fort jag rör på mig lite mer, inte vanligt kissnödig utan SÅ kissnödig att jag knappt hinner fram till toaletten. Ont gör det! Marcus fnissar lite åt mig när jag i panik småspringer/vaggar med myrsteg mellan soffan och toaletten, 50 ggr per dag. Oh well! Jag har det prima iallafall :)

Nu ligger min lillfis Louie jämte mig och snusar högt, han sover så gott. Han är inne i nån sorts mognadsfas just nu, slutet på hans könsmognad troligtvis, och han är lite labil. Pussungen... Vi kämpar för att stärka hans självförtroende och för att stressa av honom, det går okej, små framsteg gör vi. Måste nu få bukt med bilen, där han stressar upp sig då vi stannar den för att hoppa ut. Han tror inte han ska få följa med. När han sen får det så är han redan stressad och det blir inte bra.Då blir han skällig och otrygg. :/ Vi ska nog fixa detta, han är så bra och fin i grunden, men arbete krävs.
Nu ska jag vila lite, var vaken i timmar (?) i natt och måste ta igen det. Kram så länge!
Testar lite olika sätt att sova på.
Soldyrkaren på jakt.

äntligen...

...har jag slutat jobba! Sista dagen idag. Louie var praktikant hos mig då Marcus behövde åka till Växjö och det var ändå bara jag och kollegan Jonas på jobbet. Han älskar hundar, tur för Louie. Louie älskar ju dock inte främlingar, men efter en utskällning eller två så var Jonas accepterad. Lilla hund, vi ska skaffa dig lite självförtroende snarast, det är ett löfte (kurs är bokad! Fler tillkommer).

Jag är skittrött idag och ganska nere, humöret har dalat under eftermiddagen och jag har inte lust för något. Louie är ett fint sällskap här inne, han är myshunden nr1 och vill bara ligga nära. Dock får han ju spel ute ibland, som idag när han började skälla på random hund vi mötte som inte ens la märke till Louie. Vad liksom? Jag tror han går igenom en fas. Har ofta läst att orkar man sig igenom de två första åren med en Jack Russell så brukar resten gå prima, phew, jag tror jag vet vad de menar. 6månader to go! (note: inget är Louies eget fel, allt hänger på mig och Marcus och det vet vi, vi är inte perfekta i vår uppfostran. Vi avgör ju hur han blir! Vi lär oss och SKA blir de bästa föräldrarna till vår Louie)


Nu: dricka mer saft (det är min grej nowadays) och ligga i soffan.

hm.

Åh, vilken tråkmorgon. Jag är på uselt humör! Det är så segt, så segt att gå till jobbet just nu. Ingen är här, det är sista veckan för mig (3 dagar kvar!) och jag är mentalt inställd på LEDIGHET nu. Till råga på allt råkade jag vara lite snäsig mot Marcus i morse, vilket han inte uppskattade, och då uppskattade inte jag att han inte uppskattade det (och sa ifrån till mig, what liksom?!) så då blev JAG tjurig. Helt normalt?! Förlåt älskling. Jag var tvungen att göra en amerikanare när jag cyklade till jobbet, alltså stanna och köpa en stor latte och en muffins=comfort food. Smaskigt. Det hjälper, lite grann.

FRÅGA! Till er som har barn. Amningskudde, är det bra eller onödiigt?!





v 35!

Nu ska tydligen bebben fetta till sig snabbare än någonsin, och jag tror det stämmer på vår lille tös. Magen blir bara större och större! Ibland tycker jag iofs att den är liten för veckan jag är i men andra dagar tycker jag den är enorm. Svårt att avgöra! Den är iaf bra mycket större än den normalt brukar vara, det är en sak som är säker.

Nu är jag inne på sista veckan jobb, tjoho! Sedan är den förmodligen 5 veckors paus innan bebisen är här, plus/minus ett antal veckor eller dagar. Skönt med enbart vila, god damn.

Min kollega Steffanie fick sin lille Leon för några veckor sedan, så härligt! Ser fram emot ett se din lille pajk, Steffanie. Grattis till er! Snart kan våra bebisar leka, eller ja, åtminstone ligga jämte varandra på en filt, typ. :D 






post gotland

Nu har vi varit på Gotland i 1 vecka och jag är tillbaks i jobbtagen igen. Gotland var underbart! Vädret kunde inte vara bättre och stugan, trots en mycket udda planlösning vilket gjorde att vi knappt hittade runt i den, var mysig och låg 100m från stranden. Inga hus framför, bara haaaav, snacka om harmoni. Louie övade en hel del på sina vakt-färdigheter, på helt eget bevåg. Han uppskattade inte folk på parkeringen jämte och heller inte när grannarna kom, även om han slutade skälla på dem om han bara fick hälsa i 5 sekunder. Snällt att han vaktar oss, men nja, vi klarar oss nog utan det faktiskt. 

I övrigt så mår jag bra! Har fått en trevlig graviditetsöverraskning som heter Karpaltunnelsyndrom, jajemen, det innebär att mina händer domnar bort och är mycket svagare än normalt, känner mig som en reumatiker ungefär. När jag vaknar på morgonen så kan jag inte knyta händerna, det gör ont som tusan! Men, som allt annat, det ÄR helt normalt och ska försvinna efter förlossning. 

Här är jag nu!

Du är på dag 234 av 280. (83,6%).

 
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 2 fulla dagar (v33+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 46 dagar kvar till beräknad förlossning 

love

Min älskling har sett till att jag fått en ny dator. Han är bäst! Min gamla höll på att förgöra sig själv. Den har sakta men säkert meddelat att den snart inte vill leva mer och har senaste månaden vägrat att ladda sig med laddare, såvida man inte tryckte in laddningssladden med våld i datorns uttag. Något enerverande att behöva hålla i sladden samtidigt som man surfar...men jag gjorde det (duktig tjej)!

Häromdagen ville inte ens det funka utan datorn laddade ur och nu vägrar den starta sig. Suck. Har ett antal måste-ha-dokument i datorn och de senaste 6 årens historia i form av foton och andra dokumentationer (min d-uppsats, gah!). Så it better be fixable... Men det är ett senare problem. NU: leka meed nya datorn!! Tack älskade Marcus!:)


RSS 2.0