filmtajm

Jao, nu är det nog dags för en film, en från dagen till ära då Gry just vaknat ur sin 1h (!) långa vila.

Ja?

Håll nu tummarna, för jag tycker mig skönja en viss vändning i Grys "fasande". Kan det vara så att den håller på att gå över?

Bevis nr1: natten till igår var lite bättre, hon vaknade inte fullt så ofta och kunde vid 06 somna om hos mig till kanske 08. Stor förbättring!
Bevis nr2: på dagen igår var hon aningen gladare och tålmodigare, kunde pilla med saker utan att bli arg längre än 2 minuter.
Bevis nr3: hon vilar nu i sin säng! Utan att vakna och gnälla efter 5 minuter. Hon har nog sovit i 30! Jag la ner henne halvsovande, vilket funkar vanligtvis, men INTE under hennes sk fas.

Är hon tillbaks i sina gamla gängor? Den som lever får se, stay tuned!

ps: natten till idag skulle kunna vara ett bevis också, men jag minns knappt ett jota, jag tror jag gjorde det mesta gällande Gry i sömnen. Men jag tror den var helt okej. 

:)
:D
Jag vågar mig på ett svagt tjohoo!

ps2. Emelie, den här gången fick jag beskära bort en hel del matta, för den är inte välstädad. :D

säg att det är en fas!

Uäh, nu är Gry inne i en riktigt jobbig period. Har jag skrivit det innan? Hon är rent ut sagt skitgnällig nästan hela tiden, med små glada stunder emellan, och sedan tillbaks till skitgnällig. Sover på natten gör hon knappt heller. Vaknar, vill äta, somnar hos mig, jag vaknar och lägger tillbaks henne, då vaknar hon igen och allt börjar om. Jag sover som en kratta. :( Inte för att det är nåt nytt med småbarn, men ja ni fattar nog. Hon brukar ju sova så mycket bättre?! Och vara min lilla glada bebis på dagarna?! Buhu, mamma trycker på "inte gilla"-knappen. 

Hon har sina stunder, den där bebisen...

Hej från oss!

Idag är vi svartvita eftersom jag känner mig så vinter-färglös. Så bra med fotofix, hepp! 



scare

Oh, har fortfarande hjärtat i halsgropen. Fångade just Gry på väg ner från sitt skötbord, det var på håret att jag fick tag på henne. Skitungen har fått färdigheter som jag inte hänger med på... När hon låg på skötbordet kräktes hon, så jag tog toalettpapper och torkade bort det, vände mig om för att slänga det i papperskorgen och VIPS så har Gry vänt sig till på mage och hasat sig bakåt och hänger halvvägs ner överkanten. Jag fick tag i hennes arm i samma ögonblick som jag vänder mig om...uh, livrädd att hon skulle ramlat ner på det hårda kakelgolvet. Fy fanken... Skräm mig inte så! (note to self: lämna ALDRIG Gry ensam på skötbordet, ever igen)

Fröken klåfingrig och allt nytt hon lär sig ställer till det för oss kan ni tro. Hon tar på ALLT och ryckert HÅRT, pillar på saker och ska känna och vara med överallt. Innan har hon struntat totalt i allt sånt, mycket bekvämt, men nu jäklans.

Hmm, verkar vara nåt jag kan pilla på...

Rekar lite...når jag?

Yes, pilla på mammas dator med min slemmiga hand!

hemmahäng

Idag har Marcus varit i Göteborg, så Louie har sällskapat med mig och Gry. Jag och Louie var morgontrötta och ville sovasova, Gry ville mest säga aaaooo oooaa och krafsa mig på bröstet. Hon ligger nämligen ofta jämte mig i vår säng på morgonkvisten, från kanske 03 och framåt då hon vaknar titt som tätt och jag glömmer att lägga tillbaks henne i sin säng (eftersom jag somnar när hon äter, vilket hon också gör). Hon var klarvaken vid 07, men jag lyckades få henne att somna om och vaknade sen kring 09 av Grys flaxande armar och ooooaaaaoooo. Hon ligger då och tittar på mig och när jag slår upp ögonen och möter hennes stora blå så spricker hon upp i världens leende, det är oslagbart!

Annars har vi mest hängt på mattan, vi tre, och haft det gött.







vintern

Just nu är en riktigt tråkig årstid enligt mig. Det mesta känns trist, mitt humör går verkligen upp och ner, jag känner mig hur oberäknelig som helst. Grått, grått och åter grått. När ska det vända tror ni? Vår, snart? Plis?

Tack gud för min lilla solstråle som varje dag får upp mitt humör och får mig att le. Även om Gry haft en gnällig period så är hon glad stora delar av våra dagar, varvat med lite gnäll såklart, och det smittar (det glada alltså).

Idag provade vi mössor som jag köpt redan innan hon var född, för att se om de kommer funka till sommaren. Men alltså, det här med hjälmmössor, är det så snyggt?! Jag fattar inte! Jag vet inte, men...ska det se ut så här? Seriöst?  Jag och Gry skrattade ihjäl oss!




och 5 minuter senare... 1-0 till mamma.

dsc01277 (MMS)

och 5 minuter senare... 1-0 till mamma.


Nu ska jag ut och valla den här gnällspike...

dsc01261 (MMS)

Nu ska jag ut och valla den här gnällspiken. Hon är alltid söt, min lilla tjej, och nästan alltid glad, men ihållande gnäll kan göra den bäste komplett galen. Sömn för bebisen, nu!


äta i stol är vuxet

Visst är det? Gry har ju faktiskt bara ätit liggandes i sitt liv hittills, så i hennes fall känns det supervuxet att sitta i en stol och få sig några skedar palsternackspuré. High life!

Tjena, här sitter jag och sitter.

What the heck är det här för manick egentligen?





Kultur

I lördags begav vi oss till Tekniska museet, Sjöfartsmuseet och slottet Malmöhus för lite insupande av lokal kultur. Det livade upp den gråaste dagen på länge. Vi drack festis, åt chokladboll och njöt av köpefikan som vi aldrig fick när vi var små, då var det medtaget fika som gällde på utflykter. En lyx som på den tiden mest var en besvikelse när man såg andra familjer som fick köpefika. :D



60-årsfirande

I söndags firade vi Marcus mamma Ing-Britt som fyllde 60 år! Vi pinnade upp till Växjö och Villa Wik, där vi fick supergod middag och EFTERRÄTTSBORD. Ni förstår lyxen? Plocka fritt bland tårtor, minisemlor,mousser, ostkaka, chokladbollar, godis och massor mer. Omg, omg, omg. Tror ni barnen var speedade sen? Dock inte Gry, gon sov i sin vagn en stund efter middagen faktiskt, det tar ju på krafterna att se så mycket nytt folk, få gråtattacker när vissa utvalda tittar på henne, skratta åt vissa lyckliga och försöka gripa tag i allt som hon når. 

Det var jättekul att va där och Marcus släkt är alltid så kul att träffa!

Ing-Britt, Gry, Marcus och Tyra (Marcus kusinbarn)

Rickard, Elvira och Viggo (kusins man och kusinbarn)

Johanna & Björn

Jessica (Marcus kusin)

Johanna är en av dem som rätt ofta drabbas av Grys "titta inte på mig för du är så läskig"-gråtattacker, så även idag.

en vanlig onsdag

Här sitter vi och hänger. Det är en alldeles vanlig onsdag och jag kämpar just nu för att få dricka mitt kaffe, som jag desperat behöver nu för tiden. Så gott det är! Dock inte utan mjölk, då är det kris.

Gry har ju börjat få smakportioner och vi har kört med några teskedar morotspuré i några dagar nu, idag är det dags för palsternacka. Hon tycker det är rätt spännande, bara mitemellangott, men mest spännande att få äta nåt som mamma eller pappa stoppar i munnen. Hon har den senaste tiden börjat notera allt vi äter och dricker och slänger långa blickar på oss när vi äter framför henne, vilket känns ganska jobbigt för jag känner mig lite elak. Hon vill ju också ha! Tack vare maten hon nu får så spenderar vi väldigt mycket tid vid skötbordet, dag som natt, Grys mage har satt igång rejält. Det är ju...sådär. Men vänja sig måste den ju, så vi smakar på (och byter blöjor på löpande band).

Ha en fin onsdag kära ni!!



Vårt andra hem

5 månader

Idag fyller vår lilla guldklimp 5 månader, grattis Gry!



Hon är nu 63 cm lång och väger 5972 gram.

Grys framtida arbetsplats?

dsc01249 (MMS)

Grys framtida arbetsplats?


morot

Idag är den stora dagen då Gry fått smaka på mat för första gången i sitt liv! I 5 månader minus 3 dagar har hon bara levt på mjölk så detta är såklart ett stort steg. Inte minst för hennes föräldrar, gosh, ongen är ju vuxen snart! Morotspuré fick bli hennes första mål och 2-3 teskedar åt hon. Tanken är att vi ska köra lite olika sådana här smakportioner fram tills 6 månader då hon ska få ett riktigt mål. Nästa smak får bli palsternacka, smaskens..!


ps. stäng gärna av ljudet innan ni kollar på filmen... :P Min bebisentusiasm (har faktiskt läst att man ska va uppmuntrande, därav iiiiiii:andet och hooo:andet) gör mig lite röd om kinderna när jag hör, hm. 





På gång?

Kan det vara en tand på väg? Något håller iallafall på att hända i Grys mun, that's for sure. Hon dreglar som en stor hund och blir titt som tätt tokig om hon inte får något bra att bita på, jag tror det kliar en hel del. Nu kan det tydligen klia och ha sig i 1-2 månader innan tand faktiskt kommer, så vi väntar oss inget i dagarna precis. Har skaffat bitring till Gry, som hon älskar, och tillsammans med Sophie som som fick av Mia i julklapp så klarar hon sig ifrån att klättra på väggarna.

Bitringen gör sitt jobb. Sophie (giraffen) ligger nära till hands.

Gnaga, gott!

Va?

I morse lämnade jag Gry på mattan i vardagsrummet för att sätta på ägg och té i köket. La henne på rygg på kudden som ni ser längst till höger på bilden och när jag kom tillbaks, 4 min senare, HITTADE JAG HENNE HÄR. Woot? Vad hände? Hon hade alltså rullat runt flera gånger och tagit sig ut på golvet. Haha! Jag tappade hakan lite grann. 

Hahaaaa mamma, kan sälv! (det vita framför henne är kräks, lätt hänt när man gymnastiserar som en galning)

God middag

Go' middag från oss! Här har lilla familjen just nu hemmamys, snön viner utanför.

Morgonen startade med att Gry vaknade kring 04:30, åt lite och somnade om, vaknade 05:45, åt lite och somnade om, vaknade 08:00 och gick upp och badade med sin pappa. Jag fick sova kvar, helt underbart. Då tillfällena då Marcus går upp med Gry och jag får sova, då sover jag på ett helt annat sätt än på nätterna. Då kan jag slappna av totalt och stensova. På nätterna sover jag väldigt lätt, dels för att jag vet med mig att Gry kan vakna vilken sekund som helst och dels för att jag titt som tätt vaknar av mig själv och kollar till henne under nätterna. Men på på morgonen, när jag vet att Gry är vaken och är med Marcus, DÅ jäklar kan jag sova och SÅ skönt det är. Jag kommer sakna när hans 3 veckors julsemester är över.   

Nu ska vi snart kicka igång dagen med nåt projekt! Antingen IKEA eller fixa/städa hemma. Det ena är lite roligare än det andra. Later!


tjejbesök

Igår hade jag mina tjejer här. Vi brukar turas om att bjuda varandra på middag (+efterrätt!) lite då och då i veckorna, ett tag var det tänkt att det skulle vara i slutet på månaden när man hade ont om pengar, men den trenden har vi nog brutit. Igår kände jag att det var min tur och jag smällde till på Köttfärssoppa och Amerikans choklad-och nötpaj. Den sistnämnde var skitgod, om jag får säga det själv. Gry ville vara med, vägrade resolut att sova och var bara nöjd när hon fick sitta med vid bordet. Så nöjd som man kan vara som 4,5 månaders bebis vid klockan 21, alltså skratt varvat med surläppen. Anja och Arvid sällskapade med oss till efterrätten!

Gryan försöker hålla stilen


Till min lillebror:

Eftersom det ibland trillar in syrliga kommentarer om våra klädval till Gry, så vill jag säga: upphör! Du vet att jag inte ser det som mitt kall att könsneutralisera vårt samhälle och kommer således inte heller göra det genom Grys kläder. Jag tycker om färgen rosa, jag tycker om manligt och kvinnligt och Gry kommer absolut ha rosa och tjejiga kläder i framtiden. Så gör vi! Du får göra på ditt sätt när du får bebisar. Deal?




BVC

Idag var vi på BVC och kollade hur Gry skött sitt växande. Nu, vid 4 månader och nästan 3 veckor, väger hon 5888 gram och mäter 62,5 cm över jorden.


kläder, oh kläder

Idag gick vi förbi Tant Grön igen, den finfina second hand-affären som ligger i våra kvarter. Gry växer ju och hon har nästan tomt på stl 62/68-body:s, jag har liksom främst fokuserat på klänningar och annat kul, så vanliga vardags-bodys behövdes helt klart. "Behövdes" är ju alltid relativt, men ur i-lands-fokus kan säga att så var fallet. :) Som vanligt hittade jag superfina saker, till jättebra pris, så nu är garderoben fylld igen. Känns alltid kul att kunna köpa "märkes"-barnkläder till så bra pris, de är verkligen bättre kvalitet än de billigare, men man slipper lägga dyra pengar på dem. Plus, det är lite snällare emot miljön. Hittade även en fin mössa som tjejen som har butiken har sytt, Gry tyckte hon behövde den så vi slog till.  

som ni ser valde jag bara könsneutrala färger

nyår

Gott nytt år på er!

Vi firade in det nya året i Växjö på Kult, en restaurang som Marcus vänner Martin och Erik öppnat i somras. Kära Mia var med oss och hjälpte oss underhålla Gry under kvällen. Det gick bra! Hon (Gry, inte Mia) var inte ett dugg trött fast jag försökte söva henne några gånger, så hon fick sitta med oss i knät och kika på allt intressant runt omkring. Vi fick 5 rätter och var SÅ mätta, maten var så jäkla god. Hummer, anka, paté, ostar och chokladfondant, my god. Vi gick dock hem vid ca tio i tolv, för att försöka hinna hem till Louie när alla raketer smällde av. Vi hann inte riktigt, kom hem till cirka fem över tolv till en vilande Louie. Ingen fara på taket där alltså! Ett jättebra nyår hade vi, passade perfekt för nyblivna föräldrar med en liten skrutt. Tack Mia för att du sällskapade oss och hjälpte oss med Gry! 

Så här ser två vuxna kvinnor ut när dem pratar med en bebis 


RSS 2.0