some shopping

Yay, barnfiltar till mig! Har hittat några som jag älskar, från Klippan, men jag tyckte var lite dyra. Hittade dem sedan på tradera och kunde köpa dem för 100 kr mindre än de skulle kostat annars. Helt nya är det också. Hurra för mig!

 

Länge sen!

Länge sen jag skrev. Min inloggning har inte funkat hela tiden, så har inte riktigt gått. Men nu så! Säg hej till vår lilla tös!!



Ja, en liten flicka är det som bor där inne. Jag har ju känt henne rätt mycket, men tyckte hon har varit väldigt lugn den senaste veckan. Men igår fick jag några rejäla buffar igen, härligt. :) Vi har även tagit ännu ett steg framåt emot vårt liv med barn, vi har köpt KOMBI!!! En Volvo V70 blev det, familjebilen nr 1, Sveriges vanligast bil. Men fin är den! Nu kan vi få plats med dig i bilen, lille onge.


idag

Hej! Hur mår ni? Alla 2-3 läsare (typ Mia, Molly och Lina tror jag) :)

Härligt fin dag men en mindre härlig Sara. Känner nu för tiden direkt när jag går upp (eller redan vid 04-05 på morgonen när jag går upp och kissar) om det blir en bra dag eller inte, alltså fysiskt för mig. De flesta dagar går jättebra, men sen är det några som tvärtom är rätt pissiga med rejälv huvudvärk, trötthet och bara blä. Men, tycker ändå att alvedonen idag hjälpte rätt bra och känner att jag tagit igen lite. Skönt!

Nåt lite roligare är min fina bola! Det är ju ett smycke som man kan ha när man har nåt i magen, helst då en bebis, som kan lyssna på det fina plingande ljudet som kommer. Ska vara rogivande och skönt för barnet att höra ett återkommande (trevligt) ljud. Här är den! Lång kedja som tusan, ska ju nå ända ner till the baby.



Nu: hem och försöka styra upp en budget. Jag och Marcus är inte de mest ekonomiska och vi behöver TRÄNA. En stram budget, utan undantag, tror jag kommer hjälpa. Militäriskt och bra. Marcus gillar det INTE. :)

Halva done!

Tjoho, jag har gått över 50% av min graviditet. Milstolpe!

Du är på dag 141 av 280. (50,4%).

 
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 aug 2010
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Livet

Hello!
Jag tänker nu att jag kan ju skriva lite mer än bara om de speciella datum och tjafs kring graviditeten, det är ju faktiskt en del annat som sker omkring mig. Faktiskt! :) Helgen har just passerat och det blev en lugn och skön händelse, inga utsvävningar här inte. Bäst var nog söndagsfikan med Mia, Marcus och Martin och godast var nog fruktsalladen i lördag. Jordgubbar, herregud så gott.

I lördags var vi faktiskt på barnvagnsjakt. Inte för ett köp, men för att pröva de tjusiga åken. Efter mycket körande fram och tillbaks av mig, Lina och Marcus, så står det nu emellan Bugaboo cameleon och iCandy Peach. Säger mycket, kan jag tro? :) Det har iaf i prencip exakt samma funktioner, finesser och pris. Mycket svårt detta (à la i-land)

Bugaboo:

 

iCandy: 
 

Vecka 20

Jag är idag på 19+3 och då är det väl dags för lite vecka 20 info?




Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna


RUL

Gaaaah, idag var vi äntligen på rutin-UL. Trodde aldrig denna dag skulle komma. ALLT SÅG BRA UT! :D

Även om man såklart har bra odds när det gått så här långt så vet man aldrig (jag är ju jag, liksom) och jag är så himla glad att det faktiskt stod rätt till. Barnmorskan mätte huvudet, hjärta, buk, lårben och kollade organen. Söta lilla bebis!!! (bild nr 2 är en fot, om man inte fattar det :-))


     

RSS 2.0