att räkna till tio och andas djupt

Ja, nu är det lite på gränsen att gå här hemma i renoveringsröran. Varje dag känner jag att neeeeej, nu orkar jag inte mer! Det är stressigt. Vi bor som i en etta, ungefär. Vårt gamla kök, Grys rum, är tömt och håller snart på att bli redo att målas. Pappa var nere föra helgen och hjälpte oss bygga en helt ny vägg, den som var den långa delen av köksbänken kan man säga. Den var bara fixad till häften innan, den delen som doldes av köksbänkar såg ut som i ett rivningshus ungefär. Vi behövde bygga in avlopp, vatten och gaskran i väggen ändå, så de smällde upp en hel vägg och la även dit nytt golv där det fattades, under köksdelen. Vi har sen fått hjälp av Marcus systers sambo, Björn, som är målare och jätteduktig. Men det var mycket jobb då väggen (den korta där spisen stod) var i himla dåligt skick så det tog tid att fixa underlag, och nu har han åkt till Norrland. Vi ska själva göra resten, dvs putsa, sätta upp duk, foga, måla och sätta up lister. Det är en del, ni vet hur det är, efter jobb och barnfix ska man få ihop det...vi ska förhoppningsvis få det mesta gjort i helgen.

Nya köket är ju på plats och det är jättekul, men samtidigt svårt att njuta av då vi har så trångt och rörigt i hela lägenheten. I "vårt" sovrum sover ju Gry nu och vi sover i vardagsrummet. En dubbelsäng där tar rätt stor plats. Nya köket ska också målas, där klädkammaren förr låg och diskbänken nu är, och Björn har gjort förarbete där så det är nästan reda att bara målas. Skönt. Men det ska göras...

Vill bara få bort täckpapp, slipdamm, verktyg, byggmaterial och få tillbaks lite rymd. Men det kommer, jag andas, som sagt. Och räknar, räknar, räknar.


Kommentarer
Postat av: steffanie

Räkna... Andas! Vet precis hur det känns, vi har snart inte ens en etta! Hur jävla lång tid ska det ta att bygga ett badrum och måla lite väggar egentligen? ;-)

2011-10-15 @ 11:16:23
URL: http://www.steffanie.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0